Οικονομικά Στοιχεία

Ο Όμιλος Βενέρη

Ο Όμιλος Βενέρη ξεκίνησε το έτος 1995 με την σύσταση της Εμμ. Βενέρης Α.Ε. η οποία ιδρύθηκε με σκοπό την διανομή και εμπορία Αυτοκινήτων, Ανταλλακτικών και Αξεσουάρ της εταιρίας DAEWOO.

Η δραστηριότητα της εταιρίας ξεκίνησε τον Μάρτιο το ιδίου έτους. Η φιλοσοφία, η δομή και η οργάνωση έδωσαν την δυνατότητα στην εταιρία Εμμ. Βενέρης Α.Ε. να διεισδύσει ταχύτατα στην τοπική αγορά με ένα αρκετά ικανοποιητικό μερίδιο. Από τον Μάρτιο του 1999 η εταιρία στεγάζεται σε δικό της ιδιόκτητο χώρο συνολικού εμβαδού 1600 τ.μ. έχοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της 21 άτομα, δημιουργώντας μια από τις πλέον αξιόλογες κάθετες μονάδες αυτοκινήτου σε ολόκληρη την Κρήτη.

Η Εμμ. Βενέρης Α.Ε., με την εμφάνιση των Προτύπων της σειράς ISO 9000 προχώρησε στην εφαρμογή ενός Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 9000:2000. Το έτος 2004 η Εμμ. Βενέρης Α.Ε. επεκτείνει τις δραστηριότητές τις και στην αντιπροσώπευση των αυτοκινήτων της εταιρίας SSANGYONG εδραιώνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση της στον χώρο του αυτοκινήτου. Τον Ιανουάριο του 2005 η εταιρία γίνεται αποδέκτης της νέας τάξης πραγμάτων που επιβάλει η νέα εταιρική ταυτότητα της εταιρίας παραγωγής από DAEWOO που ήταν μέχρι τότε σε CHEVROLET στο εξής. Η αλλαγή αυτή σε συνδυασμό με τον εμπλουτισμό της γκάμας των μοντέλων, άνοιξαν νέους δρόμους ανάπτυξης.

Η Εμμ. Βενέρης Α.Ε., με την ήδη δεκαετή και πλέον πείρα στο χώρο του αυτοκινήτου, τον Αύγουστο του 2006 αποφασίζει να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητές της στον χώρο αντιπροσωπεύοντας επιπλέον και τα αυτοκίνητα της εταιρίας NISSAN στην πόλη του Ηρακλείου κατακτώντας ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο στην ντόπια αγορά αυτοκινήτου. Ο όμιλος εταιρειών Βενέρη, παρακολουθώντας συνεχώς τις εξελίξεις της αγοράς και έχοντας υπόψη την συνεχή αύξηση του ενδιαφέροντος στη ζήτηση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αποφασίζει τον Φεβρουάριο του 2007 στην ίδρυση εταιρείας με τον διακριτικό τίτλο Εμμ.Βενέρης Ε.Π.Ε. ΑUTOΤΟΚΡΗΤΗ.

Η νέα εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου προβάλλοντας μια αξιόλογη γκάμα μοντέλων από σχεδόν όλες τις διαθέσιμες μάρκες της αγοράς σε ένα κομβικό ιδιόκτητο εκθεσιακό χώρο. Ιούλιος 2009 και η Βενέρης Εμμ.Α.Ε. διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά του καινούργιου αυτοκινήτου στο Ηράκλειο επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στην εμπορία και επισκευή αυτοκινήτων SEAT σε μια πλήρως ανακαινισμένη κάθετη μονάδα . Οκτώβριος 2009 , η Βενέρης Εμμ. προκειμένου να προσφέρει ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση στους πελάτες της NISSAN αναλαμβάνει την εξουσιοδότηση του επισκευαστή αυτοκινήτων NISSAN και δημιουργεί πλέον μια ολοκληρωμένη κάθετη μονάδα σε νέο ανακαινισμένο χώρο . Μάρτιος 2015, η Εμμ Βενέρης ΑΕ γίνεται επίσημος έμπορος και εξουσιοδοτημένος επισκευαστής αυτοκινήτων Suzuki στο Ηράκλειο.